FISH AND CHIPS aneb filé v pivním těstíčku
4 porce:
- 500 g filetu z bělomasé ryby
- 50 g kukuřičné mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 225 ml světlého piva
- 1 citron
- Maso naložíme a poté obalíme v hladké mouce a smažíme.
Příloha: hranolky
Tatarská omáčka:
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- ½ lžíce chilli omáčky
- 2 kyselé okurky
- mletý pepř
MUFFINY
rozpis na 12 kusů:
- 125 g másla
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 5 lžic mléka
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 kus nasekané čokolády
- 100 g cukru krupice
- Vyhřátá trouba na 180° C
Vaříme „Letem světem“