Logo ZŠ Josefa Ressla

Britský den

Anglie

FISH AND CHIPS  aneb filé v pivním těstíčku

4 porce:

  • 500 g filetu z bělomasé ryby
  • 50 g kukuřičné mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 225 ml světlého piva
  • 1 citron
  • Maso naložíme a poté obalíme v hladké mouce a smažíme.

Příloha: hranolky

Tatarská omáčka: 

  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • ½ lžíce chilli omáčky
  • 2 kyselé okurky
  • mletý pepř

MUFFINY

rozpis na 12 kusů:

  • 125 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 kus nasekané čokolády
  • 100 g cukru krupice
  • Vyhřátá trouba na 180° C

https://www.zsjres.cz/varime-letem-svetem/

Nelze přidávat komentáře.
Nadcházející akce
  1. Příměstský tábor při ZŠ Pardubice, Josefa Ressla 2258

    25. července - 29. července
  2. Adaptační kurz 6.ročníků

    19. září - 21. září